Makarony
-
Aglio Olio e peperoncino z kurczakiem
Makaron Linguine , czosnek, peperoncino, oliwa , natka pietruszki, grana padano DOP, kurczak. opakowanie -
Aglio olio e peperoncino z krewetkami
Makaron Linguine , czosnek, peperoncino, oliwa , natka pietruszki, grana padano DOP, krewetki. opakowanie
Wino miesiąca
-
Perle Winnica Turnau
• Producent : Winnica Turnau
• Szczep: Seyval blanc, Chardonnay, Riesling
• Smak: musujące, półwytrawne
• Charakteryzacja: Perle jest pełne akcentów gruszkowego sadu i owocowej tropikalności. W ustach znajdziemy akcenty soczystych jabłek, gruszek i owocu marakui. Delikatna struktura, soczysta kwasowość, oraz musowanie nadają winu gaszący pragnienie charakter.
-
Solaris Turnau
• Producent : Winnica Turnau
• Szczep: Solaris 100 %
• Smak: półwytrawne
• Charakteryzacja: Wytrawne białe wino o zapachu brzoskwiń, gruszki i miodu z nutką jaśminu. W ustach dobrze zbudowane i zrównoważone, o przyjemnej kwasowości i grejpfrutowo-miodowym smaku. Najlepiej podawać do białego mięsa, ryb, makaronów, serów.
Przystawki
Makaron z pieca
Zupy
Dania Główne
Gnocchi
Pizza Rosso
Pizza Bianca
-
pizza al Tartufo bianco
mozarella , pasta truflowa z pieczarkami , pieczarki , oliwa truflowa , natka pietruszki. opakowanie -
pizza Pera e gorgonzola
Gorgonzola piccante DOP, gruszka , mozarella Fior di latte, orzechy, miód . opakowanie
Dodatki
-
pieczarki
-
oliwki
-
rukola
-
pomidorki koktajlowe
-
grillowane warzywa
-
jalapeno
-
grana padano
-
mozzarella
-
ricotta
-
gorgonzola
-
prosciutto crudo
-
prosciutto cotto
-
salami Napoli
-
N'duja
-
mieszanka owoców morza
-
tuńczyk
-
sos pomidorowy łagodny
-
krewetki
-
sos pomidorowy ostry
-
sos czosnkowy
Sałaty
-
Salata Vegetariana z kurczakiem
Mix sałat, świeże warzywa , sos winegret, grzanka z pieczywa, kurczak. opakowanie -
sałata vegetariana z krewetkami
Mix sałat , świeże warzywa , sos winegret, grzanka z pieczywa , krewetki ( rozmiar 8/12) opakowanie -
Sałata Vegetariana z lososiem
mix sałat, świeże warzywa, sos winegret, grzanka z pieczywa, filet z łososia opakowanie
Wina czerwone
-
1.Gurgo Frappato Syrah
To włoskie, czerwone wino wytrawne jest kupażem szczepów Frapatto i Syrah. Wyróżnia je rubinowa barwa oraz bukiet w którym dominują nuty czerwonych owoców. Aromat tego trunku obfituje ponadto w pikantne i waniliowe akcenty. Smak jest intensywny i aksamitny. Sycylia.
Pasuje do : pikantnych zup, dań z makaronami, potraw z ryżem, czerwonego mięsa, warzyw. -
2. Maso Antico Negroamaro Biologico
Wino ma intensywnie czerwony kolor z fioletowymi nutami. Negroamaro ma bukiet z typowymi dla szczepu nutami jeżyny i śliwki. Na podniebieniu okrągłe, dobrze wyważone, miękkie taniny gwarantują bogate i trwałe wykończenie. Idealny do różnych dań na bazie czerwonych mięs, także jagnięciny i baraniny. Doskonale komponuje się z serami, szczególnie dojrzałymi i pikantnymi. Apulia. -
3. Rodelia Appassimento rosso
To Appasimento jest wykonane ze starannie wyselekcjonowanych winogron Negroamaro, Montepulciano, Primitivo.
Kolor czerwono-rubinowy zmierzający w kierunku bursztynowego podczas procesu postarzania.
Bukiet dominują owoce leśne z domieszką przypraw korzennych i wanilii. Doskonała równowaga miedzy taninami i kwasowością. Finisz miękki i trwały.
W smaku prezentuje się pełne i treściwe. -
4. Chiantari Nero d`Avola
Sycylijskie wino, o intensywnej ciemnoczerwonej barwie, z odcieniem fioletu. Bukiet rozwija się aromatami konfitury śliwkowej i jeżyn, z nutami korzennymi tle. W ustach pełne, bogate w taniny, jednak na swój sposób dyskretne. Bardzo uniwersalne, wzbogaca smak wielu potraw, świetnie łącząc się m.in. z wędlinami, pasztetem, lub pieczoną wieprzowiną. -
5. 7 Muri Primitivo di Manduria
Winogrona szczepu Primitivo użyte do produkcji tego wina zbierane są ręcznie pod koniec sierpnia, kiedy osiągną maksimum dojrzałości i koncentracji soku. Wino dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, dzięki czemu uzyskano wino o intensywnie rubinowym kolorze z aromatami suszonych czerwonych i ciemnych owoców oraz przypraw. W ustach dobrze zrównoważone, tęgie, owocowe, zwieńczone miękkimi taninami. -
6. Chianti Riserva
To chianti zostało stworzone z 3 szczepów winogron - 90% Sangiovese, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot - dojrzewało przez 2 lata w dębowych beczkach. Wyczuwamy w nim aromaty ciemnych owoców z nutami pikantnych ziół. W ustach solidne, giętkie i przyjemne. Uniwersalne wino, które będzie doskonale pasować do szerokiej gamy potraw - grillowanych mięs, pizzy oraz serów. Toskania. -
7. Casali del Barone Barbaresco
Intensywny czerwony granat, elegancki bukiet z nutami fiołków i czerwonych owoców. W ustach aksamitne, bogate w owoce z przyjemną świeżością i smakiem. Wino ma długie i trwałe zakończenie. Idealne do pieczonego, gotowanego lub duszonego czerwonego mięsa.
Piemont, szczep Nebbiolo. -
8. Casali del Barone Barol
Jasna rubinowoczerwona barwa z refleksami w kolorze owocu granatu. Bukiet typowy dla odmiany Nebbiolo, złożony z aromatów tytoniu i ciemnej czekolady. W smaku wino mocno wytrawne, wyraźne oraz jedwabiste. Zdekantować przynajmniej godzinę przed podaniem. Idealny do czerwonego mięsa i dziczyzny z truflami.
Piemont, szczep Nebbiolo.
Napoje
Wina białe
-
Trebbiano d’Abruzzo DOC
• Producent: Caldora Vini- Farnese Group
• Szczep: 100 % Trebbiano
• Smak: wytrawne
• Charakteryzacja: To lekkie i orzeźwiające wino z aromatami białych kwiatów, świeżych brzoskwiń i gruszek komponuje się z lekkimi sałatami, makaronami, risotto warzywnymi czy pieczonym drobiem.
-
Orvieto Classico DOC
• Producent: Rocca delle Macie
• Smak: wytrawne
• Szczep: blend głównie Trebbiano Toscano , Grechetto , uzupełniany o Verdello, Malvasia, Drupeggio
• Charakteryzacja: Harmonijne wino, z przyjemną, odświeżającą kwasowością i delikatnym finiszem. Wyczuwalne aromaty kwiatowe, a w ustach dojrzałe jabłka, gruszki i agrest. Idealnie pasuje do delikatnych antipasti, carpaccio rybnych oraz świeżych kozich serów.
-
Pinot grigio delle Venezie Biologico
Pinot Grigio delle Venezie DOC
• Producent: Campagnola
• Szczep: Pinot Grigio
• Smak: wytrawne
• Charakteryzacja: Wino charakteryzuje świeża owocowość. W zapachu obecne są aromaty owoców cytrusowych, z wyczuwalnymi nutami owoców tropikalnych i ziół. Wino jest bardzo dobrze zbalansowane, ze świeżą kwasowością. Polecane do białego mięsa i ryb słodkowodnych.
-
Soave Antichello DOC
•.Producent: Santa Sofia
•Szczep: głównie Garganega (80%) , Trebbiano di Soave (20%)
•Smak: wytrawne
•Charakteryzacja: Wino jest kupażem szczepów Garganega oraz Trebbiano di Soave. Ma niezwykle jasną, słomkową barwę. Bukiet jest połączeniem aromatów kwiatów białych peonii i słodkich migdałów. Na podniebieniu jest lekkie, subtelne i z przyjemną nutką goryczki.
-
Pinot Grigio Antichello DOC
• Producent: Santa Sofia
• Smak: wytrawne
• Szczep: 100% Pinot Grigio
• Charakteryzacja: wino ma jasno-słomkową barwę i charakterystyczny bukiet. Wyróżniają się w nim aromaty białych kwiatów, jabłek i soczystego melona. Na podniebieniu lekkie i rześkie z odpowiednią dozą cierpkości.
-
Vanità Pecorino (IGP Terre di Chieti)
• Producent: Fantini Farnese-Farnese Group
• Szczep: 100% Pecorino
• Smak: wytrawne
• Charakteryzacja: wino o słomkowym kolorze z zielonkawymi refleksami. Świeże i mineralne, z nutami brzoskwini, owoców o białym miąższu, cytrusów i kwiatów . Dobrze zbalansowane, delikatnie pełne, z przyjemną, lekko gorzką nutą w finiszu . Świetnie sprawdzi się jako aperitif, pasuje do sałatek, dań z białego mięsa, ryb i owoców morza
-
Lugana Le Fornaci DOC
• Producent: Tommasi Viticoltori-Tommasi Family
• Smak: wytrawne
• Szczep: Turbiana
• Charakteryzacja: wino z czystymi i pikantnymi aromatami tropikalnych owoców, z podkreślonymi nutami liczi, moreli i cytrusów. Na podniebieniu cała gama owoców z niuansami gruszki, liczi i mango, przesycone delikatną mineralnością. -
Solaris Turnau
• Producent : Winnica Turnau
• Szczep: Solaris 100 %
• Smak: półwytrawne
• Charakteryzacja: Wytrawne białe wino o zapachu brzoskwiń, gruszki i miodu z nutką jaśminu. W ustach dobrze zbudowane i zrównoważone, o przyjemnej kwasowości i grejpfrutowo-miodowym smaku. Najlepiej podawać do białego mięsa, ryb, makaronów, serów.
-
Perle Winnica Turnau
• Producent : Winnica Turnau
• Szczep: Seyval blanc, Chardonnay, Riesling
• Smak: musujące, półwytrawne
• Charakteryzacja: Perle jest pełne akcentów gruszkowego sadu i owocowej tropikalności. W ustach znajdziemy akcenty soczystych jabłek, gruszek i owocu marakui. Delikatna struktura, soczysta kwasowość, oraz musowanie nadają winu gaszący pragnienie charakter.
-
Johanniter Winnica Turnau
• Producent : Winnica Turnau
• Szczep: Johanniter 100 %
• Smak: półsłodkie
• Charakteryzacja: Wino, które kusi zapachem świeżych białych i zielonych owoców, wyczuwanych potem także w smaku. W ustach pełne i krągłe, o przyjemnej słodyczy doskonale zrównoważonej rześką kwasowością.
Najlepiej podawać do sałatek, białego mięsa, deserów, serów lub jako aperitif.
Desery
Wina różowe i musujące
-
2. Lambrusco Menestrello rosso
Mianem Lambrusco określa się czerwone wina musujące pochodzące tradycyjnie z włoskiego regionu Emilia-Romania, wyprodukowane z właściwego sobie szczepu – Lambrusco.
Menestrello Lambrusco charakteryzuje się intensywnym owocowym aromatem, przyjemnym smakiem z dominującymi nutami dojrzałych czerwonych owoców zwieńczone miękkimi taninami i eleganckim, długo pozostającym na podniebieniu wykończeniem. -
3. Lambrusco Amabile Bolle
Włoskie, różowe, musujące wino półsłodkie wytworzone w regionie Emilia-Romagna z winogron szczepu Lambrusco. To trunek o pudrowo-różowym kolorze. W nosie wyróżniają się nuty dzikich jagód i wiśni, idealnie komponujące się z delikatnymi akcentami cytrusowymi. W bukiecie wyczuwalne są także nuty fiołka i glicynii. Smak jest świeży, dobrze zrównoważony z lekkimi taninami.Pasuje do : pierwszych dań, deserów. -
4. Malvasia dolce Bolle
Włoskie, białe, musujące wino słodkie wytworzone w 100 % z winogron szczepu Malvasia. To trunek o słomkowo-żółtej barwie ze złotymi odcieniami. W nosie wyróżniają się akcenty suszonych owoców, białych kwiatów oraz miodu. Smak zdominowany jest przez nuty dojrzałych owoców i łagodne aromaty kwiatowe.Pasuje do : skorupiaków, ryb, dojrzałych serów, ciast, deserów. -
5. Prosecco Rose Casa Gheller
Włoskie, różowe, wytrawne wino musujące wytworzone ze starannie wyselekcjonowanych winogron szczepów Glera i Merlot. To trunek o jasnoróżowej barwie. Bukiet zdominowany jest przez akcenty owocowe (głównie malinowe) i kwiatowe. Smak jest świeży, harmonijny i zrównoważony. Pasuje do : risotto, białego mięsa, ryb, jako aperitif. -
6. Rivani Pinot Extra dry Rosato
Wino stworzone z dwóch szczepów Pinot Bianco i Pinot Nero – uprawianych w regionie Trivento. Delikatna różana barwa. Intensywny bukiet z delikatnymi nutami leśnych owoców. Bogaty i dobrze wyważony smak, z przyjemnym i trwałym wykończeniem. Polecamy do lekkich dań z ryb i drobiu i jako doskonały aperitif. -
9. Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene
Doskonałe, zrównoważone wino musujące, o jasnożółtym kolorze i bardzo drobnym perlage, wyróżnia się bogatym bukietem kwiatowym i aromatem dojrzałych owoców.
W smaku rześkie, świeże, harmonijne. Polecane do sałatek, owoców morza, ryb i deserów, doskonałe na aperitif. -
13. Le Fornaci Rosato
Jasnoróżowy odcień, z refleksami przypominające płatki róż. Wino ma bardzo bogaty bukiet z aromatami różowego grejpfruta, kwiatu brzoskwini, nuty mineralnych i skórki mandarynki.
Leżakowane w stali nierdzewnej zapewnia świeży, owocowy, subtelny smak. Jego żywa kwasowość przypomina nuty skórki cytrusowej, finisz jest trwały i harmonijny.